Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Rūpēsimies par dabu!
Publicēts 30. aprīlī, 2009.
Esmu rīdziniece, taču mūsu ģimenei ir arī lauku mājas Cēsu rajonā, uz kurieni braucam atpūsties un atslēgties no darba radītā stresa vismaz reizi mēnesī. Katru reizi, braucot uz lauku mājām, mani pārņem dusmas, ieraugot plastmasas maisiņus, kuri karājas ceļmalas kokos, grāvjos samestās pudeles, čipšu pakas utt.

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Vai kāds no šiem cilvēkiem, kuri tā viegli, nesaspringstot izmet pa mašīnas logu pārtikas produktu iepakojumus un citas nevajadzīgas lietas, kādreiz ir aizdomājies, kāda mūsu apkārtējā vide izskatīsies, piemēram, pēc gadiem piecdesmit? Un simts? Kādā vidē dzīvos mūsu mazbērni un mazmazbērni? Es esmu, un neko iepriecinošu tur neredzu, jo, piemēram, tie paši plastikāta maisiņi taču nepārstrādāsies un karāsies kokos vai mētāsies zemē arī pēc gadu desmitiem, tikai būs viena atšķirība – ja nekas nemainīsies cilvēku domāšanā un rīcībā, to būs vēl daudz vairāk!

Mūsu ģimene jau otro gadu aktīvi piedalījās Lielajā Talkā – gan šogad, gan arī pagājušajā gadā netālu no mājām esošajā Biķernieku mežā savācām vairāk nekā desmit lielos maisus ar dažādiem atkritumiem, un mums visiem bija tāds gandarījums par labi paveikto darbiņu! Taču zinu, ka nākamgad atkārtosies tas pats – atnākot uz mežu, priekšā rēgosies atkritumu kaudzes, visur mētāsies plastmasas maisiņi utt. ...

Tāpēc man tiešām ir prieks, ka arvien vairāk uzņēmumu izvēlas atteikties vismaz no kaitinošajiem un vidi piesārņojošajiem plastikāta maisiņiem, to vietā piedāvājot dabai draudzīgākas alternatīvas. Piemēram, pagājušajā nedēļā, kad mans mazais puika bija apslimis, pa ceļam uz mājām iegriezos Čaka ielas „Ģimenes aptiekā” nopirkt zāles, un biju patiešām patīkami pārsteigta - aptiekāre manus pirkumus iesaiņoja ļoti pievilcīgā, patīkami čaukstošā papīra turziņā! Kā izrādās, uzņēmums ir aizstājis ierastos plastikāta izstrādājumus ar papīra maisiņiem. Tas, protams, ir tikai viens no piemēriem, kā uzņēmumi, tostarp „Maxima”, „Statoil” un „Elvi”, kļūst arvien atbildīgāki pret vidi, taču, manuprāt, ļoti veiksmīgs, jo šīs „Ģimenes aptieku” papīra turziņas un maisiņi patiešām ir ne tikai draudzīgi dabai, bet arī izskatās ļoti pievilcīgi.


Komentāri (3)
Krista: ja uzliktu sodu visiem, kas met zemee vai pa auto logu papiirus un citu drazu, varbuut kaut kas mainiitos! labi, ka uznjeemumi saakushi domaat par sho lietu.
30/04/2009 13:31
Zane: Varu tikai piekrist - piesārņotāji ir KAITINOŠI! Šonedēļ katrā darbdienā esmu redzējusi vismaz divus autobraucējus, kuriem kaut kas "izkrīt" pa auto logu! Tāds sviests! Vai tad tiešām to cigarešu paciņu, saldējuma papīrīti, lapiņu nevar aizvest līdz miskastei (mājās, pie veikala, benzīntankā)?!
30/04/2009 13:37
bubis: jaa, shitie siveeni, kas savu dibenu nevar piecelt, lai aizvilktos liidz miskastei un tur visu izmestu, man arii besii aaraa. RRRRRRRR!
30/04/2009 16:53
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: